Jak velký má být webtým

Web můžete tvořit různě. Můžete pracovat sami. Spousta skvělých webů je dílem jediného člověka. Pokud se ale do hry dostávají peníze, tak se obvykle kolem nich začne točit lidí víc. Někdy je to proto, že se přirozeně kolem medu začínají slétat vosy. Když si ale tento fakt odmyslíme, tak je často opravdu nutné do práce zapojit víc lidí.

Jak velký by měl být webový tým? Kolik by měl mít lidí? A jaké profese mají být zastoupeny? Odpovědi na tyto otázky nejsou jednoznačné. Záleží na typu projektu. Na jeho rozsahu a obsahu. Záleží taky na zpracovateli projektu. Na jeho zvyklostech a možnostech. Mnoho rolí se ale opakuje na mnoha projektech (pozor ale: role nerovná se konkrétní osoba). Potřebujete grafika, kodéra, copywritera, programátora, SEO experta, účetní a svačináře, obchodníka a někoho, kdo tomu bude velet. A určitě bych si vzpomněl na někoho dalšího.

Webový tým by ale neměl být příliš rozsáhlý, protože pak se stane neschopným jakékoliv činnosti. Pět lidí je tak akorát snesitelný počet. Víc lidí se obtížně řídí. Ve větší skupině se snáze zašívá. Nikdo není za nic zodpovědný.

Jaký je váš názor na webové týmy? Jak to řešíte coby dodavatelé? A jak se na celou věc díváte jako zákazníci?

Souvislosti

Linky na víkend XXX.

Přeskakovací odkazy nejsou jen pro nevidomé
David Špinar – proč skrývat odkazy typu přeskočit navigaci/jít na obsah pro běžné uživatele?
SEO spam: zneužité umění
Tomáš Hodboď
Animované upoutávky na vlastní služby
Dušan Janovský: Míra pozornosti uživatele stránky je určitá. Není nekonečná. Pokud si dám na stránku animaci s upoutávkou na nějakou svoji akci, celkovou pozornost uživatele tím nezvýším, pouze odpoutám.
MSN Search preferuje IIS
Milan Kryl
The Ideal Web Team
Andy Budd
Firefox – od webdesignu po tuning
Jiří Macich na Interval.cz.

Zkouším Thunderbird

Rozhodl jsem se, že změním poštovního klienta. Vyzkouším Thunderbird. Samozřejmě, že bych u Thunderbirdu chtěl zůstat, nechci zkoušet. Zatím se potýkám s prkotinama, které mi na náladě nepřidávají. Tak třeba:

  1. Kde se u účtů nastavují hesla (POP3 a SMTP)? Prý se na heslo Thunderbird zeptá. Já ale po klepnutí na tlačítko Vyzvednout vidím jen chybovou hlášku Nelze se připojit k serveru pop3.centrum.cz; spojení bylo odmítnuto.
  2. Proč mi po importu, přesunu a přejmenování složky Doručená pošta do složky Lokální složky mizí původní Doručená pošta? No nic. Naimportuji to znovu a budu přesouvat jednotlivé maily.

Hořká čokoláda

Marně sháním pořádnou hořkou čokoládu. Myslím to, co je opravdovou čokoládou. Čokoládou, která má aspoň 80 % kakaa. Ne to, co se prodává pod označením hořká čokoláda a je to jen parodií na čokoládu.

Všude vidíte mléčnou čokoládu, čokoládu s oříšky, čokoládu s želé a nový hit čokoládu se vzduchem. Málokde najdete opravdovou čokoládu. Jak já bych si ji dal.

Google My Search History s chybou

Google My Search History má pravděpodobně jednu závažnou chybu. Když ve výsledcích vyhledávání klepnete v IE na odkaz pravým tlačítkem myši, tak se započítají 2 návštěvy. Přitom se vlastně nikam neproklikáváte.

Co jsem vypozoroval, tak se chyba projevuje v IE. Opera 8 se chová dobře a stejně tak Firefox.