Wince nebo Offidows?

Pár postřehů, které mě napadly, když jsem si četl komentáře pod spotem Hasta la ista Longhorn:

  • Velké množství uživatelů vůbec nerozumí pojmu operační systém. Vůbec neví co to je. Mají prostě počítač.
  • Uživatelé špatně rozlišují, co je MS Windows a co je třeba MS Office. Často se dožadují nejnovější verze Windows a myslí tím Office.
  • Neustálá honba ze strany výrobců za tím mít co nej výrobek, vede k závodům v číslování. Některé verze si skoro ani nezaslouží desetinku v čísle verze. A přitom výrobce klidně zvedne celé číslo.
  • Kdo se v tom NT, Me, XP, Vista guláši za chvíli vůbec vyzná? A není to vlastně jedno?

Hudební hádanka

Určitě znáte ten pocit, když někde zaslechnete nějakou písničku a pak jí nemůžete dostat z hlavy. Čím větší odrhovačka, tím jsou následky horší. Mě se něco podobného děje právě teď. Účinná metoda, jak píseň z hlavy dostat, je vzpomenout si na interpreta a název skladby. Momentálně se mi to nedaří.

Jestli mi chcete pomoci najít interpreta a název skladby, tak si pusťte tuto ukázku refrénu (137 kB). Písnička v jásavém diskotékovém rytmu je zpívána anglicky.

Varování! Odkazovaný mp3 soubor obsahuje velmi neestetické hvízdání autora tohoto blogu. Neručím za následky, které vzniknou jeho poslechem.

GMail prznitel

Sleduji pár konferencí. Třeba tuhle: konference o SEO (Search Engine Optimization). Některé zprávy, které čtu v Outlooku, jsou špatně čitelné. Špatnou čitelností myslím to, že jsou ve správě sežrány konce řádků. Quotování je rázem pryč. Vznikají nová slova (topouze, jekatastrofální, bezdiakritiky apod.).

Neberte to jako nadávání na ty, kteří používají GMail. Nebo plivání na Outlook nedej bože na administrátory konference. Jenom by mě zajímalo, jestli máte podobné problémy.

Podpisy fyziků

Na web conVERTER jsem doplnil podpisy několika slavných fyziků: