ISSN je celosvětové unikátní číslo přidělované tzv. pokračujícím zdrojům. Od roku 1999 se ISNN přiděluje také on-line zdrojům. Weblogy požadovaným charakteristikám převážně vyhovují. Přesto je přidělení ISNN kódu téměř nemožné:

…osobním, inzertním a reklamním webovským stránkám, weblogům, „deníčkům“, on-line zpravodajům obcí, měst, škol a ostatním zdrojům obsahujícím informace určené úzkému okruhu návštěvníků. Tyto zdroje zatím nejsou pro systém ISSN prioritou…

Těmto zdrojům není ISSN přidělováno ani v případě, že vyhovují obecné definici pokračujícího zdroje.

O tom jestli přidělovat ISSN weblogům jsem na conBLOGu psal. Dnes jsem se skrze Zeldmana dostal na obsáhlý článek Compatibility of Weblogs and ISSN (Joe Clark).

Připomínám, že přidělování ISSN pro weblogy není jednotné. Většinou se národní centra rozdhodnou kód nepřidělit. Existují ale také vyjímky. Problém je patrně v této části podmínky: …bez předem stanovené doby ukončení…. ISSN asi nechce vypráskat čísla pro pochybné experimenty (přiznějme si, že drtivá většina weblogů nedožije do roka a do dne). Dalším důvodem může být odborná úroveň weblogů a nízká schopnost ISSN posoudit tuto úroveň.

V každém případě můžete vyzkoušet elektronický formulář žádosti o ISSN.