K této úvaze mě přiměla probíhající debata mezi Petrem Weidou a Filipem Rožánkem nad textem The dangers of publishing your website in another language (Gerry McGovern). Filip ostře nesouhlasí s názorem McGoverna a odpichuje se k ataku na autory domácích odborných blogů, které označuje za kutily, kteří jen planě teoretizují. Za podobné teorie, které nezasluhují pozornost považuje také článek The dangers of publishing…

Abych se přiznal, tak čím víc stárnu, tak stále jasněji vidím, že lidé chrlí nové a nové technologie, i když pořádně nevyužili ani zlomek možností technologií stávajících. Hektická pachtění se za novostí nahrává tomu, že se podstata noří do mlhy. Využití technologie pro účel, ke kterému vznikla, je nahrazen používáním pro používání (chci Flash, protože je to moderní). Jsme svědky pyrrhova vítězství formy nad obsahem.

Proto jsem rád, že se objevují evangelizační snahy objevitelů objeveného. Proč vymýšlet pořád něco nového, když lidé zapomínají na zřejmé skutečnosti? Proto si rád přečtu Nielsena. Proto sám píšu třeba seriál Weblogy CZ.