Možná jste to už někdy viděli. Možná jste potkali někoho, kdo to taky dělá. A možná jste to sami někdy dělali, nebo dokonce patříte mezi ty, kteří to dělají. Řeč není o sexu, ale o práskání infrabičem.

O co se jedná? Většinou jsem se s tímto jevem setkal u příslušnic něžného pohlaví, ale početní převaha nebyla velká. Taková osoba třímá v horní končetině dálkový ovladač a chce provést příslušnou volbu. Protože ale tomu vachrlatému tentononc nedůvěřuje, tak se pokouší dodat svému snažení potřebný důraz. A tak provede následující:

  1. Zvedne ruku, ve které drží dálkové ovládání, vzhůru pod úhlem 45 – 135°.
  2. Za současného stisku tlačítka na ovladači, tu elegantně, tu svižně či křečovitě, švihne elektronickým hejblátkem směrem k jankovitému elektrospotřebiči.
  3. Požadovaná akce se nezdaří, protože jsou v přístroji slabé baterie nebo paprsek míří všude jinde než k příjímači.
  4. Postup se vrací k bodu 1 a frekvence švihů se zvyšuje.

Celé scéně chybí jenom zvuk práskajícího biče a zvýřený prach pod kopyty koní. Funění zvířat nahrazuje výhradně samozvaný kovboj rozvalený v křesle nebo poskakující před televizí.

Neberte mě prosím jako sexistu nebo někoho, kdo se trapně povyšuje nad netechnické typy. Jenom jsem si na výše popsanou scénku vzpomněl, když jsem klimbal v autobuse na cestě na brněnské školení. Zároveň tento spot můžete brát jako omluvu za převážně netechnické spoty, které (jsa odtržen od svých RSS čteček) budu v těchto dnech produkovat. Zůstaňte se mnou, já zůstanu tam, kde právě budu.