Internet Explorer umí zobrazit v adresním řádku ikonu webu. Někdy mu to trvá dlouho, ale nakonec se to podaří. A když už se tak konečně stane, tak se jí zase drží, jak někdy říkáme v kraji odkud pocházím, jako hovno košule. Pokusím se popsat jednu z metod, jak donutit IE, aby aktualizoval favicon.ico.

Nová ikona weblogu conBLOG se dobře zobrazila ve všech prohlížečích modernějších než moderních (všechny po IE6). Mnou používaný MyIE2 si ale kvůli jádru IE ani neškrtl. Tvrdošíjně trval na původní favicon.ico. Tady je moje řešení (netvrdím, že původní):

  1. Na stránce, pro kterou je třeba aktualizovat favicon.ico, klepnout pravým tlačítkem myši a vybrat volbu Vytvořit zástupce. Další možností je přetáhnout z adresního řádku adresu na Plochu.
  2. Po přetažení se často zobrazí standardní ikona Windows pro webové stránky. Tu lze změnit:
    • pravé tlačítko myši na ikoně,
    • v menu vybrat položku Vlastnosti,
    • vybrat tlačítko Změnit ikonu,
    • vybrat tlačítko Procházet…,
    • do pole Název souboru zadat adresu favicon.ico (např. http://blog.converter.cz/favicon.ico).
  3. Klepnout na ikonu stránky na Ploše nebo přetáhnout ikonu z Plochy do adresního řádku prohlížeče. Po načtení stránky by měl prohlížeč zobrazovat aktuální favicon.ico.

Zmíněny postup jsem zkoušel na Windows XP. Mohl by ale fungovat i na jiných Windows. Prohlížeč MyIE2 0.9.12 běžel nad IE 6.0.2800.

Souvislosti