Firma Google oznámila, že koupila firmu Keyhole (via Google Weblog). Je to další kamínek do vyhledávací mozaiky, kterou úspěšný Google postupně skládá.

Firma Keyhole, založená v roce 2001, je známá svým 3D modelem Země dostupným skrze internet. Je docela možné, že Google brzy nabídne spolu s výsledky vyhledávání také 3D pohled na dané místo.

Souvislosti

  • Google nakoupil u CIAOtakar Schön: Grafiku vytvořenou aplikací Keyhole používá ve svém vysílání například CNN. Uživatelé při práci se software Keyhole přistupují přes internet k 12TB databázi obrazových i textových informací.
  • Komentáře z Letné: Uspořádáme všechny informace světa. Bez legraceMartin Holečko mj. o koupi Keyhole mj. píše: Keyhole každopádně vytváří další dimenzi vyhledávání a jsem si jistý, že se Google nezastaví u klasického „ukaž adresu nalezené firmy“.
  • Google koupil Keyhole Corp.Michal Bláha o  Google v souvislostí s koupí Keyhole napsal: Lokalizační funkce do svých produktů postupně integruje již nyní, a tato koupě jen potvrzuje, že bude tento trend posilovat.