Jak já tuhle vlastnost novějších verzí aplikace FrontPage nenáviděl. A konečně jsem tomu přišel na kloub. Pomohla mi k tomu diskuse NECHCI !!!.

O čem to vlastně píšu? Když ve FrontPage v okně Design (WYSIWYG režim) zapisujete některé znaky, tak FrontPage předpokládá, že jste se přepnuli do jiného jazyka. Např. pro zápis nedělitelné mezery se ve FrontPage používá klávesová zkratka Ctrl + Shift + mezera. Když se ale podíváte do zdrojového kódu, uvidíte třeba tento zápis:

jedu k lesu

Místo, kde je ukončovací značka elementu span se liší podle verze FrontPage. Tuším, že verze XP ukončovala ihned za entitou pro nedělitelnou mezeru. Verze 2003 ji mrskne za poslední napsané slovo.

Řešení

Řešení je prosté. Stačí vědět, kde kliknout. V případě FrontPage 2003 jděte do menu Tools > Site Settings… a pak na kartě Language zatrhněte volbu Ignore the keyboard when deciding the encoding of new pages. Pro daný web se pak FrontPage chová, jak bych očekával.

Poznámka: Jiné verze FrontPage mohou mít výše uvedené volby pojmenovány odlišně.

Samotný Microsoft o tom píše:

If you do not want FrontPage to verify the default page encoding against your keyboard, select the Ignore the keyboard when deciding the encoding of new pages check box.