Google přichází s beta verzí nové aplikace Google My Search History (via Google Blogoscoped).

Google My Search History uživateli nabízí historii jeho vyhledávání na Google. Osobně dost často využívám možnosti prohlížeče vybrat si z výrazů, které jsem zadal do textového pole. Pokud ale pracuji na jiném počítači, historie je pryč. Podmínkou užívání Google My Search History je účet na GMailu nebo u jiné služby od Google (např. Google Groups, Google Alerts, Froogle), novější prohlížeč a povolený javascript.

Pokud jste přihlášeni, tak i na titulce Google vidíte vpravo nahoře informaci o přihlášení a mj. odkaz na historii hledání. Výrazy, které budete vyhledávat se ukládají na serverech Google a je možné je analyzovat. Historie hledání rozlišuje hledané výrazy i výrazy, na které uživatel klikl (i pravým tlačítkem). K dispozici je i kalendář s barevně odstupňovaným znázorněním počtu hledaných výrazů. Uživatel může také historii hledání vymazat. Více na stránce My Search History (Beta) Help

Služba Google My Search History může být pro mnoho uživatelů užitečná. Spousta z nich si špatně pamatuje co hledali, ale docela přesně ví, kdy to hledali. Ne každý bude samozřejmě službu využívat. Jednak nemají všichni zřízen účet a taky ne každý je ochotný se před prvním hledáním se přihlašovat (to je můj případ).