V pátek jsem překročil s celou výpravou padesátou rovnoběžku, abych se pokusil dokázat, že dgx není pouhou virtuální osobou. Nejsem si jistý, jestli fotografie poskytnou kýžený důkaz. Posuďte sami.

Ale teď zase na jiné téma. PWP 2006 byl prvním a zároveň posledním potlachem česky mluvících webdesignérů. Bylo zajímavé se setkat s lidmi (sic!), které jsem většinou znal jen skrze okno webového prohlížeče. A i když byli někteří vyšší, někteří nižší, jiní vtipní a další vtipnější, než jsem čekal, byli všichni bez výjimky úplně normální.

Po třech dnech na PWP 2006 mi určitě zůstanou vzpomínky na žonglujícího Brblu (který dělá čest své přezdívce), na Plaváčkovu dokonalou organizaci a taneční umění, na slivovici Milana Kryla, Pixyho kytaru a stan, akordeon Radka Pavlíčka, Vilémovy glosy a Martinovy vlasy, jízdní dovednosti Jirky Chomáta a vůbec na všechny, se kterými jsem se setkal a hovořil (nejvíc asi na asfaltce mezi přístřeškem a WC). První webdesignérský potlach 2006 neměl chybu! Ale zpátky k tématu.

Je dgx skutečný člověk?

Už dlouho je známé, že dgx je virtuální postavou. Pravděpodobně je to důmyslně napsaný software nebo alter ego nějakého známého blogera. Mou snahou bylo přinést důkaz, že je dgx žijící osobou.

A pak se v sobotu po ránu (kolem čtrnácté hodiny) vynořila z dýmu tajemná postava:

Zadýmený dgx

Je tajemná postava dgx?

Celé odpoledne jsem se snažil získat další hmatatelné důkazy existence dgx. Pořád se mi ale zdálo, že se v případě dgx jedná o podivný fyzikální jev. Kvantovou fluktuaci Jirky Chomáta s opačně nab(d)itými kšiltovkami. V průběhu dne se ukázalo, že se jedná o osoby dvě. A pozdě v noci se mi konečně podařilo získat konečný důkaz. Pořídil jsem detailní fotografii tváře Davida dgx Grudla:

dgx!

Konečně zřetelný portrét dgx!

A tak musím potvrdit, že dgx opravdu žije! Karrrrrambáááá. Šak víme.

PS. Snad se mi podaří přidat další fotky z PWP 2006.