Ivo Lukačovič včera na svém blogu napsal: spustili jsme hledání v obrázcích. Myslel tím, že na adrese obrazky.seznam.cz najdete vyhledávání obrázků. Ivo ve spotu dále píše:

Ve spolupráci se švédskou firmou Picsearch jsme spustili hledání v obrázcích. Obrázek na Internetu je globální produkt, u kterého budete těžko hledat nějaká lokální specifika. Hledání v obrázcích jsme proto udělali celosvětové.

Já dodám, že je velká škoda, že taky není trochu české. Ptáte se proč? Inu proto, že vyhledávač obrázku Seznamu zoufale špatně pracuje s diakritikou. A tak třeba, když hledáte hezké české slovo šopa, vyjede na Seznamu stránka plná polévek. Dokud tohle Seznam nevychytá, tak nemá šanci (aspoň u normálně uvažujících jedinců). Ve srovnání s hledáním obrázků na Google nebo Jyxu jsou výsledky zatím citelně horší.

Co se týká unikátních českých slov, tak je hledání obrázků na Seznamu srovnatelné s konkurencí (je zajímavé, že tady má Jyxo víc much než konkurence, ale to není na škodu).

Přes všechnu hanu, kterou jsem na nové hledání obrázků na Seznamu napsal, si myslím, že tato služba na Seznam patří (už tam měla být dávno). Jenom je potřeba ji přizpůsobit domácímu prostředí.