Už ani nevím, která slečna po mě v komentářích chtěla, abych radši něco napsal o trávníku. Byla to Žirafka nebo ta děvčica ze Vsetína? Takže dneska to bude o něčem úplně jiném, než je internet a počítače.

Žirafa Rotshildova

Žirafka (ta Rotshildova)

Dneska to bude o jednom obyčejném víkendu. A koho nudné řeči nezajímají, ať se věnuje něčemu zajímavějšímu.

ZOO Lešná 2007

Každý rok je to stejné a každý rok je to jiné. Náš sobotní výlet do ZOO Lešná. Abychom byli originální, začínáme vždycky obědem. Smažák a pivo = spokojenost zaručena.

Výlet na Lešnou vřele doporučuji. Je vidět, že se všichni v ZOO snaží a Lešnou mohutně vylepšují. Letos jsme třeba poprvé viděli fantastický tropický pavilon Yucatankrokodýlem, leguánem a další vlhkomilnou havětí.

V ZOO Lešná by se vám asi líbily průchozí expozice. Škoda jenom, že klokani i lemuři nebyli moc akční (kdo by byl). Siesta je siesta. Trochu zájmu projevil snad jen pštros, který byl naštěstí za bránou. Pochvalu zaslouží také slon a plešatý ibis.

Lucie Burešová

Lucka má už devět měsíců

I když jsme kapku zmokli, tak se do ZOO Lešná jistě napřesrok vrátíme. A zase to bude sezónním vstupem.

Sečení trávy

Trávník je mé hobby. Neděle ráno a rosa znamená, že vyrážím na plantáže. Natáhnu prodlužky, zapojím Bošku, protočím elektromotor a vyrážím zdolat našich pětadvacet čtverečných metrů trávníku.

Tráva

Zelená je tráva

Fondue čti fondy

Miluji ta náhlá pohnutí mysli mého synáčka. Několik hodin nebo dní se nás snaží přesvědčit, abychom se zachovali podle něj. Když uhneme, vítězí a jeho zájem opadá. Co se dá dělat. A stejně to dopadlo s tradičním jídlem švýcarských horalů. S fondue. O tom se totiž dovědel při „čtení“ Asterixe. Řekl jsem si, že musím naskočit na vlnu blogování o úspěších v kuchyni (ahoj Pixy!) a přidat pár slov o vlastním famózním úspěchu. Fondue bude to pravé ořechové.

Teď trocha teorie o fondue. Je to jídlo z rozpuštěného tvrdého sýra (třeba z ementálu). Já v nedělním podvečeru zvolil recept, podle kterého se začne vařit bílé víno, do něj se přidají kousky ementálu a až se sýr rozpustí, přidáte pepř, česnek atp. Tedy až se sýr rozpustí. Toho jsem se bohužel nedočkal. Sýr pustil trochu barvy a chuti do vína, ale zbytek se změnil v nerozpustnou masu sýra, do které by ani velmi zručný švýcarský bača bílé pečivo nesmočil. Loučím se s myšlenkou na fondue. Možná byla chyba v sýru, možná ve mně. Kdo ví?