O tom, že se nemají budit mrtvoly by mohl nejzasvěceněji vyzprávět Karel Gott. Takže nebudu rozmazávat smysluplnost vzniku webového prohlížeče Netscape Navigator 9. Navíc je mi svět kolem AOL cizí a tak neocením přínosy, které nový Netscape Navigator 9 dává uživatelům této sítě. Taky jsem nikdy nebyl nadšeným uživatelem dřevních verzí NN, proto nemusím doufat v návrat krále. O novém Netscape Navigatoru jste si mohli konec konců přečíst na Lupě (Netscape Navigator 9: návrat krále?, Netscape Navigator 9 došel do finále), Rootu (Dokáže ještě Netscape prorazit na trhu prohlížečů?) nebo na Živě (Finální Netscape Navigator 9.0 je na světě). Tamtéž jste si mohli podiskutovat o hnusotě zelených ikon Navigatoru 9, o tom, že je to jenom převlečený Firefox, že používáte Linux a že za všechno můžou ODS/socialisti/ekonaivisté…

Já se spokojím s tím, že jsem napsal další spot na conBLOG, že se mi zobrazí další reklamy AdSense, že se za pár dní podívám na Google, jak si stojím ve výsledcích vyhledávání na výraz Netscape Navigator 9, že si procvičím psaní že, že se na závěr na něco zeptám a že zmíním Link Pad.

Link Pad

Link Pad je nová funkce v NN9 – takový sklerotník. V postranní liště je zobrazena tmavá oblast pro seznam názvů stránek, do kterého je možné myší přetáhnout odkaz z adresního řádku nebo z obsahu otevřené stránky. Přetáhnout je možné také záložky otevřených panelů a kdo ví co ještě. Výhodou je, že sbírka ad hoc odkazů nazasviní záložky (pro IE only překládám jako oblíbené položky). Pokud na položku v seznamu Link Padu klepnete (jde nastavit i dojklik), položka zmizí (jde nastavit aby nemizela) a odkaz se otevře do nového panelu. Položky je možné kopírovat. To se pak do schránky přenese URL a název stránky. Škoda, že asi nejde nadefinovat maska, která by např. do schránky přenesla HTML kód pro odkaz.

Znáte někdo podobný add-on pro Maxthon?