Je pravděpodobné, že se jednou dočkáme následníka webového prohlížeče Internet Explorer 7. Dean Hachamovitch na IEBlogu odhalil, že se bude jmenovat Internet Explorer 8 (tj. IE8). Překvapení? Dost možná, protože Microsoft dává svým programům a systémům různá nečekaná jména. Ve spotu je konec konců pár zvažovaných názvů pro IE8 také uvedeno.

Na prohlížeči Internet Explorer 7 se sice ještě nezačal usazovat prach, ale už se pomalu začíná spekulovat o jeho nástupci. Molly E. Holzschlag si třeba povídala na téma IE8 s Billem Gatesem (Conversation with Bill Gates about IE8 and Microsoft Transparency). IE8 by měl mít nové jádro a další informace o něm budou zveřejněny na MIX08 (březen 2008).

Zatím to vypadá, že Microsoft napře síly do vylepšení podpory CSS 2.1 a do podpory webových aplikací. A pokud W3C nezadusí vývoj následníka HTML, tak by se mohlo dostat i na HTML5. Aspoň to před půl rokem řekl Chris Wilson v článku Microsoft hints at general plan for IE 8. A když už budete v tom louskání angličtiny, tak si přečtěte neoficiální IE8 blog.