Tento spot není o SEO v tom pojetí, jak je obvykle chápáno. I když bude o vyhledávání a o ukládání informací v takové podobě, aby je vyhledávač našel. Ale abych nemlžil a dodržel pravidlo obrácené pyramidy vězte, že spot je o jedné klávesové zkratce aplikace Total Commander a o kladných dopadech, které její použití má na hledání textů pomocí tohoto programu.

Na úvod ještě musím podotknout, že nemám zájem o scestné komentáře typu Salamander je lepčejší; používám Linux a jsem v pohodě; určitě ho nemáš koupený; SEO je když…; o tom už jsem psal před rokem; už to není, co to bývalo. Děkuji za pochopení.

Ctrl+Z

Mám rád Total Commander. Nebudu se doširoka rozepisovat proč, ale pustím do světa jednu funkci, kterou dlouho a zhusta používám. Tou jsou komentáře. Komentáře se zobrazují, pokud najedete myší na komentovaný soubor nebo složku:

Komentář k souboru v okně Total Commanderu

Bublina s komentářem k souboru

Komentář můžete vytvořit k souboru nebo ke složce, na kterém stojí kurzor. Použijte klávesovou zkratku Ctrl+Z nebo menu Soubor>Změnit komentář… Vyskočí na vás dialog, do kterého zapíšete text komentáře a volbu potvrdíte. Když pak najedete kurzorem na okomentovaný soubor, tak v prvním řádku tooltipu uvidíte daný komentář.

Komentáře jsou docela užitečné, protože nemusíte soubory otvírat, abyste zjistili, co v nich vlastně je.

A jak to souvisí se SEO?

Text komentářů je uložený ve skrytém souboru descript.ion, který je uložen ve složce s komentovanými soubory nebo složkami. Je to prostý textový soubor, který začíná názvem komentovaného souboru (složky) a pokračuje textem komentáře. Jak asi víte, tak Total Commander umí poměrně dobře vyhledávat. Proto mám tak ošoupané klávesy Alt a F7 (přeháním). Total Commander má holt dost dobrý sérč endžín. Takže dobře optimalizované komentáře v přístupném (protože textovém) souboru dělají divy (a možná i spany).

Jedna technická poznámka. Total Commander umí pro ukládání komentářů použít také files.bbs a dosové kódování textu. Soubory je možné kopírovat včetně komentářů. Volby jsou dostupné v konfiguraci v položce Funkce (verze 7.02a).

Zkratku Ctrl+ZTotal Commanderu doporučuje devět z deseti vhodně vybraných IT odborníků.

Posted in SEO