Spam je svinstvo. Rhybaření je ještě horší. Jak už psal Pixy, prima phishing po ránu pobaví.

Včera jsem přemýšlel o tom, že mi lednové změny na Radiožurnálu (Radiožurnál nebo Radiobulvár) brání psát spoty na conBLOG. Stal se ze mě aktivista. Procházím diskuse, komentuji, sbírám odkazy na del.icio.us, píšu e-maily a dopisy. Jestli se k tomu dostanu, tak na téma špatných změn na Radiožurnálu napíšu samostatný spot. Pokud na něj nechcete čekat, jděte se podívat na stránky veřejné kampaně na záchranu Radiožurnálu Nechceme přeladit! (nemáme kam). A jestli se Vám nový Radiožurnál nelíbí, podepište petici. Tolik na téma Radiožurnál.

Zpátky k phishingu. Pokusy vytáhnout lidem peníze z kapes tímto způsobem, jsou většinou rafinované. Nevím, co si mám myslet o e-mailech tohoto typu:

Předmět: Ackoliv clen urcitý Bezprostrední Dotyk , tebe musit obnovit se clen urcitý sluba dát pozor pod ci ono vule být deactivated a odstranit!

Drahoušek Zákazník,

Tato is tvuj funkcionár oznámení dle Ceská Sporitelna aby clen urcitý služba dát pozor pod vule být deactivated a odstranit kdyby nedošlo k obnovit se bezprostrední.

Predešlý oznámení mít been poslaný až k clen urcitý Žaloba Dotyk pridelil až k tato úcet.

Ackoliv clen urcitý Bezprostrední Dotyk , tebe musit obnovit se clen urcitý služba dát pozor pod ci ono vule být deactivated a odstranit.

Obnovit se Ted tvuj SERVIS 24 Internetbanking.

SERVIZ: SERVIS 24 Internetbanking

SKONANI: Leden, 27 2008

Být zavázán tebe do using SERVIS 24 Internetbanking. My ocenit tvuj obchod a clen urcitý príležitost až k sloužit tebe.

Ceská Sporitelna Služba úcastníkum

Kolika lidem už vyluxovali účet? To opravdu nevím?