To mi ten rok 2008 pěkně začíná. Na Nový rok mi odešla USB fleška zrovna v okamžiku, když jsem z ní chtěl zálohovat důležitá data. A pak jsem si pustil Radiožurnál…

Po Bobovizi tady podle všeho máme Tachižurnál. ČRo1 Radiožurnál od 1. ledna 2008 spustil změny, které mu naordinovala nová ředitelka Barbora Tachecí. Ta si přeje, aby to dobře dopadlo… Zatím to moc dobře nedopadá.

Likvidace Radiožurnálu

Když jsem s jistými obavami pouštěl v úterý ráno rádio, netušil jsem, že se mé obavy naplní. Známé hlasy redaktorů byly pryč. Místo nich Lucie Výborná nebo Halina Pawlovská. Místo zaběhnutého a pevného schématu beztvarý mišmaš. Oblíbené pořady jsou fuč. Každé ráno jsem se těšil na poznámku Ivana Hoffmana. Na kvalitní předpověď počasí. Místo toho mi Lucie ordinuje, jaké mám mít pocity ze stoupající rtuti na teploměru. Vize paní Tachecí tkví asi ve zrušení všeho, u čeho je třeba jen trochu přemýšlet. Tahle oslava průměrnosti mi opravdu vadí.

Může Radiobulvár skončit?

Myslím že ne. Myslím, že se původní podoba vysílání Radiožurnálu nikdy nevrátí. Tak jsem aspoň napsal nesouhlasný e-mail Řadě ČRo (i když je to k ničemu). Zkuste to také. Nebo se vyjádřete v komentářích na výše odkázaném rozhovoru s Barborou Tachecí (než Vás smáznou).

Přeji si, aby křečovitý pokus o jásavou komerčnost, ta parodie na moderní rádio, rychle skončil. Bojím se ale, že se nedočkám. Proč se za každou cenu musí měnit věci, které fungují?

Nechceme přeladit!
Petice, která chce vrátit Radiožurnálu tvář, jakou známe z roku 2007.

Souvislosti