Mám rád software, který píše Nick Bradbury. Kdo zná Homesite nebo TopStyle asi ví, proč tomu tak je. Od té doby co Nick uvolnil skvělou desktopovou RSS čtečku FeedDemon k volnému použití, jsem ji také začal používat. Do nové verze 2.8 autor přidal několik zajímavých vylepšení (mj. určitou podporu pro jdem.cz). Tak jsem si dneska nainstaloval FeedDemon 2.8 RC2. A po deseti minutách jsem program zase odinstaloval (ani jsem nestačil típnout screenshot).

Proč jsem přeinstaloval nového FeedDemona? Do nové verze bylo přidáno zobrazování reklamy. Reklama se zobrazuje vlevo dole v navigátoru (tzv. Subscriptions). A protože mám okno aplikace zmenšené co to jenom jde, tak mi reklama užírá významnou část položek navigačního panelu. Rolovat nechci. Vytvářet další složky, abych zmenšil počet položek, taky ne. Zvětšovat výšku okna nechci už vůbec. Snad je zřejmé, že mi v tomto případě nevadí reklama jako taková, protože by mi vadilo, kdyby na místě reklamy byl hnědý čtyřúhelník. Takže verzi 2.8 jsem přehrál starší dva sedmičkou.

Já vím, že autoři free aplikací občas chtějí být za svou práci odměněni a uznání spokojených uživatelů se nenají. Taky jsem napsal pár programů, za které jsem neviděl ani korunu. Ale nic mě naštěstí nenutí používat programy (a weby), které mají sníženou použitelnost kvůli reklamám. Přitom pevně věřím, že Nick dlouho přemýšlel, aby reklama ve FeedDemonu moc neobtěžovala.

Posted in RSS