Spory o to, který webový vyhledávač je nejlepší, jsou staré jako samotné vyhledávače. Web Blind Search vás může přesvědčit o tom, že neoblíbený vyhledávač nemusí být zase tak špatný.

Blind Search srovnává vedle sebe výsledky hledání zadaného výrazu. Klepnutím na tlačítko určíte, které výsledky nejvíce naplňují vaše očekávání. Vtipné je, že před volbou nejlepšího vyhledávače nevidíte, pro který vyhledávač z trojice Google, Yahoo!, Bing hlasujete. Nevidíte totiž loga, ani jinou identifikaci vyhledávače. Pořadí sloupců s výsledky se samozřejmě náhodně mění. Možná se budete divit, kterému vyhledávači dáte nejvíc kliků.

Na závěr dvě poznámky:

  • Vyhledávač nejsou jenom výsledky hledání, ale také vzhled vyhledávače, jeho rychlost a spolehlivost a mnoho dalších vlastností, které na hledajícího působí.
  • Blind Search není dobře připraven na české prostředí. Výsledky hledání se totiž liší od přímého hledání v daném vyhledávači. Jen můj Bing nastavený na „US“ vracel stejné výsledky.

Ale, když nic, tak je Blind Search docela zábavný. A taky by ještě mohl někdo u nás naprogramovat něco podobného pro naše prostředí.

Posted in SEO