Jednou z prvních věcí, které dělám po nové instalaci aplikací, je pořádek na nástrojových lištách. Schovám nepoužívané nástrojové lišty. Vyčistím je od zbytečných ikon, přidám skryté ikony. Takto třeba vypadal můj FrontPage (teď se chystám zrušit dalších pět ikon).

Mnoho aplikací pod MS Windows umožňuje přizpůsobení nástrojové lišty. Upravit obsah nástrojových lišt uměl i FrontPage i jeho následovník Microsoft Expression Web (MSEW). Abych byl přesný, uměl do verze 2. Zkouším novou verzi Microsoft Expression Web 3 a nestačím se divit. Vývojáři tuto užitečnou funkci jaksi nenaprogramovali.

GUI MSEW3

Temná nezměnitelná podoba GUI Microsoft Expression Web 3

Vypadá to, že možnost úpravy obsahu nástrojových lišt padla za oběť úžasnému novému bububu vzhledu MSEW3 (skinování nejde vypnout). Respektive to asi vývojáři při degradačním sjednocování vzhledu MSEW se zbytkem „expresního“ balíku nestihli naprogramovat. Zatím slibují, že se funkcionalita vrátí v některém z opravných balíčků.

Na každý pád zapomeňte, že byste mohli měnit obsah nástrojové lišty v Microsoft Expression Web 3. Jenom doufám, že do MSEW nechystají ribbon.