Xtreamer opouští platformu Realtek 1185 a připravuje multimediální přehrávač SideWinder 3, který bude postaven na novém Realteku 1186. Platforma Realtek 1185 byla použita v přehrávači Xtreamer SideWinder 2, který se, přes halasné vychvalování parametrů výrobcem, stal velkým propadákem. SideWinder 2 je plný chyb, které nebyla firma schopna ani po několika měsících opravit. Když nic, tak opuštění platformy je pádný důvod proč si nekoupit Xtreamer SW2.

Xtreamer měl už od počátku prodeje v roce2011 s přehrávačem SideWinder 2 velké problémy. Přehrávač byl pomalý, plný chyb a nedodělků, na které zákazníci opakovaně upozorňovali. I přes potvrzené popisy konkrétních závad nebyla firma schopná mnoho z nich opravit a pomalu vydávané firmwary opravovaly nepodstatné drobnosti a přidávaly nedůležitou funkcionalitu.

V diskusi na oficiálním fóru (neodkazuji, protože se jedná u neveřejné fórum) se zvedla bouře nevole proti tomuto rozhodnutí. Hlavní admin fóra háže celou vinu na Realtek:

…You saw in the last months how the development slowed due to the lack of support from the chipset manufacturer…
…All the problems this player has are there because its a new platform and a new SDK and in order to get better it needed patches from Realtek…

A vzápětí k otázce oprav stávajícího firmware, poněkud v rozporu s předchozím prohlášením, dodává:

As I said before we have some materials left and will try to put together another release for you.

Že by přece jen za vše nemohl Realtek? Nevím třeba, jak může SDK k chipsetu za takové chyby, jako je nutnost ručně vybírat titulky (i když jsou v podporovaném formátu a soubor se jmenuje stejně jako přehrávané video) nebo malé a nečitelné fonty v GUI? Spíš to vypadá na nedostatek kapacit na souběžný vývoj nového SW3 a opravy SW2.

Jako náhradu pro vlastníky přehrávače Xtreamer SideWinder 2 nabízí výrobce kupón na 30% slevu na nový SideWinder 3. Nevím, jestli je výše slevy dostatečně přesvědčivá k tomu, abych investoval do dalšího Xtreameru. To by místo třicítky musela být před procenty napsaná stovka.