Moje letošní letní dovolená už pomalu patří minulosti. Čtrnáct dní uteklo jako voda a zítra zase hurá(?) do práce. Další delší oddech bude až o vánocích. Po několika letech jsme vyrazili na opravdovou dovolenou, protože minulá léta patřila plně rekonstrukci našeho domečku. Letos jsme tedy konečně vyrazili mimo dům. Na týden se staly naším domovem Jeseníky.

Ubytování, strava a další služby byly na chatě Ovčárna na dobré úrovni. Když se zmíníme o počasí, tak sice obvykle sklízíme účast nad tím, jak špatné počasí nás postihlo. Teploty se pohybovaly kolem deseti stupňů. Praděd se skrýval v mlze nebo v mracích. Na turistické výpravy po okolí to ale bylo počasí jako dělané (já prostě letní parna nemám rád). V sobotu na hradě Sovinec už ale slunce peklo o stošest (akce Za čest a krále stála za návštěvu).

Tak mě při psaní tohoto spotu napadlo, že když čtu o dovolené ostatních aktivních internautů (blogeři včetně), tak se názory většinou pohybují u dvou extrémních názorů:

  • Je to překvapení, ale internet mi vůbec nechyběl.
  • Já bez toho internetu snad ani nemůžu být. Pořád jsem myslel na svůj počítač.

Pokud čekáte na to, ke kterému proudu se přidám, tak možná zklamu. Žádný e-absťák, ale ani úplné vymazání počítačů z mysli se nekonalo. Dokonce jsem v polském městě Nysa váhal, jestli nezajdu do internetové kavárny a spáchám jeden spot z ciziny.

A ještě na vysvětlenou. Když je tady Krakonoš, tak proč by nemohl existovat taky Jeseníkoš. Žádného jsme ale nepotkali. Možná někdy příště.