Zemětřesení v Indickém oceánu a následná přílivová vlna zasáhla stovky a možná i tisíce českých občanů. Předpokládal jsem, že se tato tragická katastrofa nějakým výrazným způsobem odrazí na webu Ministerstva zahraničních věcí. Nebudu Vás napínat. Neodrazila se.

Myslel jsem si, že by bylo přiměřené, kdyby MZV přímo na titulku svého webu výrazně uvedla informace, které se týkají této přírodní katastrofy. Třeba výrazný rámeček s odkazem na novou sekci webu, důležité stránky, telefonní čísla by nebyl vůbec špatný. Pár nešťastníků asi nestojí ministerstvu za to. Pár aktualit je sice na čtvrtmegové(!) stránce aktualit, ale to je dost málo. Ostatní odkazy na titulce jsem nezkoumal, protože mi k dané problematice nepřišly relevantní.

Portál veřejné správy má na titulce aspoň rámeček s telefonními čísly. Ostatní aktuality se topí mezi informacemi o soutěži na nové poštovní známky a výzvami k neplašení zvířat petardami. Postupně se ve finále propadají do nenávratna. Nějaký trvalejší výrazný odkaz na webovou stránku by neuškodil.

Tak mám takový dojem, že vedle prezidenta republiky i premiéra v Krkonoších lyžují i lidé odpovědní za sdělování informací občanům na webu MZV. Ale to je asi normální.