Jak informovalo mj. Živě.cz, připravuje Microsoft do nové verze Windows s kódovým označením Longhorn a do nového prohlížeče Internet Explorer rozsáhlou podporu RSS. Podporovány budou standardy RSS 1.0, RSS 2.0 a Atom 0.3. Kolem každého podobného prohlášení MS se vždy zvedne vlna vášní. Když pominu skuhrání bigotních open-source fundamentalistů na téma my jsme to měli už dávno a teď nám to Microsoft krade, a velkohubá píár prohlášení menejčrů z MS, zůstává na kosti pořád ještě dost masa k obírání.

Aby bylo jasno. Nejedná se totiž jen o podporu. Microsoft plánuje přidat ke stávajícím standardům svá vlastní rozšíření (doufám, že Vám vzadu v hlavě začíná cinkat na poplach takový malý zvoneček). Kam taková pseudovylepšení vedou, víme dost dobře. Z jednoduchého konceptu se může rázem stát babylonská věž. Za vším prý stojí podpora e-komerce. Aha, tak pak už je mi to všechno jasné.

Dost možná to nebude s podporou (a hlavně se zmršením) RSS od Microsoftu tak horké. Bude dobré počkat až se usadí prach zvířený na pódiu za dunění marketingových bubnů tančícími MS CEO (kdo viděl opičí tanec upoceného Steva Ballmera ví, o čem mluvím). Třeba to nakonec všechno dobře dopadne. Co to ale bude, to dobře? Třeba Microsoft zaměstná pár kritiků z řad RSS guru a vše se uklidní. Nebo taky ne.

Souvislosti

Posted in RSS