Přiznám se bez mučení. Nikdy jsem neabsolvoval žádné školení na tvorbu webových stránek. A teď jsem byl na stará profesní kolena pozván do Prahy na úterní kurs tvorby použitelných a obchodně úspěšných stránek, který pořádá Marek Prokop.

Jsem spíš analytický typ. Mám rád logická pravidla a těch, které vstřebám, jsem schopný se držet. Jsem schopný vytvořit do značné míry použitelné stránky nebo poradit s jejich tvorbou. Zvládám velkou část SEO a další techniky pro vytvoření přístupného webu. Co ale není můj šálek čaje, tak to je svět obchodu. Přiznávám, že mi dělá problémy proniknout do amorfního světa obchodu. Do světa ovládaného pocity, vztahy a vrtkavými náladami. Je pravděpodobné, že o spojení webu a obchodu vím víc, než nejeden marketingový manažer, ale věřím, že se od živého lektora dozvím ještě víc.

Z vlastní zkušenosti vím, že při tvorbě firemních webových stránek není hlavní problém v grafickém návrhu, v napsání kódu nebo jiných technických aspektech. Největší problém je v lidech. Každá firma je jiná. Ne každá firma ví, co může na internetu dobrým webem získat a co naopak nepovedená webová (pouze) prezentace firmě ubírá. Setkal jsem se s firmami, kde byla stanovena rozumná webová strategie (často bez velkých zkušeností s komercí na webu). Setkal jsem se s firmami, ve kterých o webu rozhodovali lidé s různými pohledy na web a jejichž příkazy (ne)vykonávali ti, kteří by nejraději neměli s webem nic společného.

Pokud máte zájem, aby váš web byl (nejen) obchodně úspěšný, může být kurs tvorby použitelných a obchodně úspěšných stránek určen právě vám.