Venku se tiše snáší sníh (už jste někdy slyšeli, aby sněžilo nahlas?). Štědrý večer na krku. Kde rychle splašit nějaký vhodný dárek? Tatínkovi (a mamince) Vyjágru, mladýmu nějaký rynktóny na mobil, dědovi kredity do kasína, babičce Diazepam. Stačí se podívat na nějakou kůl sajtu, kterou právě teď promují (od slova promotion) spameři v komentářích na mém blogu. Za chvíli ale kliknu na obrázek odstranit zaškrtnuté a první spamová padesátka půjde do kytek.

Posledních pár měsíců byl naštěstí od spamerů pokoj. Nasadil jsem vlastní antispam a byl klid. Čas od času jsem sice musel smazat těch několik málo rukodělných kousků, ale žádný kobercový nálet se už nekonal. Až teď (chvilku počkejte, smáznu další várku spamu).

Dobré SEO, více spamu?

À propos rukodělný spam. Když tak občas promazávám těch pár spamů (podle všeho psaných/kopírovaných ručně) z komentářů na conBLOGu vidím, že se spam opakuje jen u několika spotů. Myslím, že se spameři zaměřují na spoty, které jsou vysoko ve výsledcích vyhledávání (např. ve spojení se jménem publikačního systému). Rozhodně by to bylo vzhledem k účelu logické. Když už píšu spam ručmo, tak ať to aspoň stojí za tu námahu. Důležité jsou nejen zpětné odkazy, ale taky proklik. Cholera.

Souvislosti