Občas ocením dobrou radu. Věřím, že vy také. Cenné rady od významných lidí mohou být obzvlášť cenné. Pánové prominou, ale následující rady jsou určeny převážně ženám. Typicky českým ženám. Vždyť je taky pro pondělní přílohu MF Dnes vysypaly z rukávu okamžitě generální ředitelky, ministryně a spol. Dobře se usaďte ve své pohodlné židli, uvolněte se a otevřete svou doposud zabedněnou mysl:

  • Taxi si přivolávám pomocí SMS v průběhu jednání. Když končím, taxi už čeká.Olga Dvořáková, ředitelka galerie Art Factory (praktická rada třeba pro pokladní v hypermarketech).
  • Mám moc prima paní na pomoc v domácnosti.Petra Janů, zpěvačka (tady apeluji na ženy, aby konečně pochopily, jak užitečné je co nejvíce outsourcovat domácí práce; vzhledem k úrovni příjmů je to velmi výhodné).
  • Nový trend v kosmetice směřuje k univerzálním přípravkům, nejlepším šetřičům času, které znám.Nikol Novotná, PR manažerka všech(!) divizí L\’Oréal, která nápady jen hýří: A ještě jeden tip: ráno se sprchuji s hydratační maskou na obličeji, takže ušetřím dobrých deset minut. (Tak to je fakt pecka.)
  • Šetřete čas tím, že si najdete a objednáte hotelový pokoj přes internet.Marta Šnoblová, generální manažerka Top hotelu a Kongresového centra.
  • Dřív byl pro mě čas v letadle ztracený, dneska se díky laptopu a mobilnímu telefonu připojím odkudkoliv. Poštu a potřebné dokumenty si nechávám na vyřízení do letadla. Letadlo je ideální místo – nikdy tam nezvonítelefon a já mám čas přemýšlet.Pavla Burhetová, výkonná ředitelka Stillking (námět, jak rychle podepsat dětem úkoly a žákajdu a nachystat seznam na nákup).

Věřím, že výše uvedené rady jsou veskrze praktické a pro většinu žen (především těm s více dětmi na mateřské dovolené) přínosné. A pánové, ruku na srdce, určitě některé z nich využijeme také.