…tolikrát jsi lenochem. Tak přesně tohle mně napadlo, když jsem se podíval na obsah závorek ve složkách Thunderbirda. A taky jsem si v duchu řekl, jestli jsem v tom sám.

Nechci omílat pořád dokola, že nestíhám (není to tak úplně pravda, protože bych jinak právě teď neseděl u počítače). Ale mezi přemítáním, jestli jsou nejlepší hřídelová těsnění, gufera, simerinky nebo simeringy a změnami v b2, dělám taky něco užitečného. Třeba dorovnávám omítku, navštěvuji příbuzné a poponáším Lucii.

conBLOG není weblog

A než se dostanu k tématu tohoto spotu, tak ještě dožvýkám nakousnuté. Ve čtvrtek se mi rozsypal conBLOG. Po nočním restartu MySQL (kvůli instalaci MySQL 5.0.24a) se přestaly spoty řadit chronologicky sestupně. Jen tak mimochodem tím conBLOG přestal být formálně blogem. Spoty se sypaly na stránku tak, jak byly zapsány v databázi. Nějaký ORDER BY xy DESC jako by nebyl. Nakonec pomohlo problém zjednodušit. Z jinak nepodezřelého příkazu SELECT DISTINCT … jsem odmazal ono DISTINCT. A bé dvojka naskočila. Kdo mi může prozradit, co novější verzi MySQL tak vadí na DISTINCT?

A když už jsem se hrabal ve střevech CMS b2, tak jsem lehce upravil generování odkazů na stránce statistik a komentářů.

Zvedne mi náladu

A teď konečně k tématu. Můj Thunderbird ukazuje 278 nepřečtených zpráv (nepočítám spam, koš a vzorně menežovaný účet mé ženy). Dílem je to proto, že nestačím na vše odpovídat (jednoduchá otázka se většinou rovná složitá odpověď) a dílem jsem si nezvykl na vlaječky a podobné vymoženosti (fakt nevím proč).

Abych nepropadl trudomyslnosti, musím položit závěrečnou otázku. Kolik nepřečtených zpráv máte právě teď ve svém e-mailu?