Letošní letecký den CIAF 2007 se vydařil. Deštivé počasí se o víkendu zlepšilo, nedělní cesta byla klidná, fotky z CIAF 2007 taky docela ujdou a klobásky byly tak akorát.

Loňský CIAF 2006 mi unikl. Cestou z PWP2006 se vedení naší výpravy rozhodlo místo do Brna jet rovnou domů (byl jsem saturován návštěvou Open Day Přerov 2006). Letos jsem se nechal nalákat hlavně na americké vojenské letouny, které jsem zatím na vlastní oči neviděl.

B-1B Lancer

Bombardér Rockwell International B-1B Lancer

Lancer působil majestátně a docela strašidelně. F15 Eagle je proudovou stíhačkou mého mládí. Mig-29 byl takový nějaký pomačkaný (ten Slovenský vypadal, jako by jej opravovali kladivem). Vesele pomalovaný E-3A systému AWACS a C-17 Globemaster byly vidět zdaleka.

Americký pilot F15

Letec u F15

Kolem jedenácté nebylo u stojánky moc lidí a tak se dalo docela dobře fotografovat. Na modré obloze byly bílé mráčky, slunce dobře svítilo a piloti ochotně pózovali.

Němec u Phantomu

Německý letec

Tajně a naivně jsem věřil, že zaparkuji u tuřanského letiště. Ale protože nejsem VIP, tak mě pořadatelé navedli na parkoviště u starého letiště. Protože jsme přijeli mimo hlavní nával a ve správný čas, tak jsme se dostali do bezplatného autobusu i s kočárkem a v plném počtu (zpět jsme jeli větší část cesty na parkoviště dokonce sami). Navíc bylo parkoviště dobře střeženo:

Koňmo

Brněnská jízdní policie

Stránky Czech Airshow Agency by zasloužili trochu poupravit. Nepůsobí zrovna dokonale reprezentativním dojmem. Hlavně kvůli roztříštěnému vzhledu staršího střihu, místy nejasnou navigací a pidipísmu. Na každý pád jsem ale na nich vždy získal aktuální a přesné informace o CIAF 2007. A to je hlavní.